Wole Soyinka

A e din se…? Fitues i çmimit “Nobel” për letërsi në vitin 1986, Soyinka është një prej dramaturgëve më të njohur të Afrikës. Soyinka është burgosur gjatë luftës civile në Nigeri dhe është kritik i ashpër i regjimit pasues nigerian. Ai është ish-profesor “Elias Ghanem” i shkrimeve krijuese në universitetin e Nevadës, Las Vegas.

Të ngjashme

Ska komente

Komento