Guido von List society

A e din se..Përpara se nazistët të ngjiteshin në pushtet në Gjermani, në Austri ishte regjistruar tashmë një bashkëpunim i çuditshëm mes nacionalizimit racial, okultizmit dhe antisemitizmit. Një nga ideologët…

Më Shumë

Thugs

A e din se…Të bërë të famshëm nga Indiana Jones, thugs-at e morën emrin nga një fjalë sankrinishte që do të thotë “fshehje”, që shumë shpejt u bë në një…

Më Shumë

“Skull and Bones”

A e din se…Urdhri i “Skull and Bones” është një shoqëri e Universitetit të Jeilit dhe fillimisht njihej si “Vëllazëria e Vdekjes”. Është një prej shoqërive sekrete studentore më të…

Më Shumë

Bosnja e Re

A e din se…Pas pushtimit të Austro-Hungarisë në vitin 1878, tensionet në Ballkan filluan të rriteshin jashtë mase, sidomos pasi një skuadër e zyrtarëve serbë të ushtrisë, e njohur si…

Më Shumë

The Secret Six

A e din se…Një nga shoqëritë sekrete më pak të njohura është ajo e Secret Six. Të gjithë e dimë se Al Capone u kap falë një dredhie: Një akuzë…

Më Shumë

Big Brother

A e din se…Big Brother është ideuar për të treguar jetën normale të një grupi personash,por qëllimi ka falimentuar, sepse kur një sërë njerëzish jetojnë të mbyllur në një hapësirë…

Më Shumë

Mustafa Qemal Ataturku

A e din se…Mustafa Qemal Ataturku . Themeluesi i Turqis Moderne. Lindur ne Selanik por nga nji babe Shqiptar dhe nji nane Shqiptare te Maqedonise …

Më Shumë

Këmbëngulja

A e din se…Këmbëngulja. Si në të gjithë aspektet e mëmësisë, këmbëngulja dhe vijueshmëria janë përbërësit kyç për suksesin. Pa ato, ju nuk mund të prisni që fëmija juaj të…

Më Shumë