Guret Ica

A e din se…Në fillim të viteve 1930, një antropolog i Ica-s në Peru, Javier Cabrera, zbuloi qindra gurë ceremonialë të groposur në varret e Inkasve të lashtë. Dr. Cabrera, ka mbledhur më shumë se 1100 gurë të tillë që vlerësohet të jenë të periudhes para 500-1500 vitesh. Ato janë quajtur në kolektivitet, guret Ica. Gurët kanë të pikturuar arinj, shumë prej të cilëve në pozicione seksuale (çka ishte normale për kulturën e lashtë të Inkasve). Disa prej tyre japin pamjen të ngjashme me ato të operacioneve kirurgjikale dhe transplanteve të trurit. Një gdhendje fantastike e disa gurëve të tjerë jep imazhin e qartë të dinozaurëve dhe brentozaurve, triceratopëve, stegozaurve dhe pterozaurve. Megjithese skeptiket qendroje larg kësaj çështjeje, autenticiteti i këtyre gurëve as nuk është aprovuar, as nuk është hedhur poshtë.

Të ngjashme