Gurët gjigandë sferikë të Costa Rica-s

A e din se…Në vitet 1930, kërkimet për të zgjeruar plantacionet e pemëve të bananeve në Costa Rica, rezultuar mjaft të pasura në një drejtim tjetër. U gjetëN duzina sferash gjigante të gurta, disa prej të cilave ishin përsosmërisht sferike. Gurët varionin që nga madhësia e një topi tenisi, në një diametër tjetër të jashtëzakonshëm prej 2.44 metër dhe me peshë 16 ton.

Të ngjashme