Guido von List society

A e din se..Përpara se nazistët të ngjiteshin në pushtet në Gjermani, në Austri ishte regjistruar tashmë një bashkëpunim i çuditshëm mes nacionalizimit racial, okultizmit dhe antisemitizmit. Një nga ideologët e kësaj triade ishte Guido von List, gazetar, poet, okultist i lindur në Vjenë dhe i pasionuar pas studimit të alfabetit run, që përdorej nga popujt gjermanikë para-kristianë.
Atë që sot do ta quanim një sharlanatizëm, në atë epokë pati një farë suksesi.

Të ngjashme