Grupi Galleani

A e din se..Grupi i lidhur pas anarkistit italian Luigi Galleani, që emigroi në SHBA në fillim të viteve 1900. Ai mblodhi pas vetes një grup anarkistësh italianë dhe nisën të bënin akte terrorizmi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.
Shoqëria i kishte zyrat qendrore në Boston, por galeanistët ishin përgjegjës të një sërë atentatesh në të gjithë territorin e SHBA në vitet ’20, sidomos gjatë të ashtuquajturës “vera e kuqe” në vitin 1919. Një nga anëtarët e kësaj shoqërie dyshohet se vuri një karrocë-bombë në Ëall Street në 1920.

Të ngjashme