Category

Media

David Letterman

Publikuar më 18/06/2014

A e din se …David Letterman njoftoi tërheqjen e tij nga ekrani dhe emisioni i tij “Late Show”, 21 vjet pas serisë se tij te pare

Më Shumë

The Lord of Rings, 2001–03

Publikuar më 21/08/2013

A e din se Pa dyshim që filmat mbi Luftën e Yjeve, nxitën prodhimin e filmave epikë të këtij mijëvjeçari: Cikli me tetë seri i Harry Potterit dhe triologjia e…

Më Shumë

Avatar, 2009

Publikuar më 20/08/2013

A e din se Filmi më fitimprurës i të gjitha kohërave. Për Xhejms Kameron, filmi bën atë që supozohet se duhet të bëjë fantazia: krijon një eksperiencë të plotë mjedisore.…

Më Shumë

The Hurt Locker, 2009

Publikuar më 17/08/2013

A e din se filmat e shfaqur pas luftës në Iraka, kishin tendencën për të reflektuar masakra të ndryshme të ndodhura në ato kohë, rreth pushtimit të Irakut. Kështu, qytetari…

Më Shumë

Synecdoche, Nju Jork, 2008

Publikuar më 16/08/2013

A e din se drama të vogla njerëzore që mund të prekin zemrën e shikuesve, por që shpesh nuk i kalojnë kufijtë e kinemasë. Ambicia është ajo që i mungon…

Më Shumë

Devdas, 2002

Publikuar më 15/08/2013

A e din se një vit pas shfaqjes së Moulin Rouge!, një tjetër muzikal u prezantua në kulturën ndërkombëtare: Drama Bollivudiane. Novela e Sarat Candras, 1901, u bë inspiruese e…

Më Shumë

Moulin Rouge!, 2001

Publikuar më 14/08/2013

A e din se Nëse një ndjenjë është shumë e vështirë të shprehet me fjalë, atëherë përdorni këngën! Kjo është një mënyrë artistike e përdorur në këtë mijëvjeçar për të…

Më Shumë