Category

Letërsi

Simone de Beauvoir

Publikuar më 21/05/2015

A e din se…Simone de Beauvoir, filozofe dhe shkrimtare e “Seksit të dytë”. Libri i shitur në masë i Simone de Beauvoir shpesh shihet si një tekst shumë i rëndësishëm…

Më Shumë

Anne Frank

Publikuar më 21/05/2015

A e din se…Anne Frank, shkrimtarja e ditarit të Holokaustit. “Çfarë është bërë nuk mund të zhbëhet, dikush mund ta ndalojë të përsëritet”, shkroi Anne Frank te “Ditari i një…

Më Shumë

Harriet Beecher Stowe

Publikuar më 21/05/2015

A e din se…Harriet Beecher Stowe, shkrimtare dhe aktiviste kundër skllavërisë. Autorja e bestsellerit amerikan, romanit të vitit 1852 “Kasollja e Xha Tomit”, ndihmoi të popullarizohej lëvizja antiskllavëri. Legjenda thotë…

Më Shumë

Imanuel Kont

Publikuar më 10/09/2014

A e din se…Filozofi gjerman Imanuel Kont, ishte I pari I cili tha mendime te mirefillta shkencore se universi po zgjerohej.

Më Shumë

Bibla e Shenjtë

Publikuar më 17/07/2014

A e din se …Bibla e Shenjtë është libri më i vjedhur i të gjitha kohërave në bibliotekat e mbarë botës.

Më Shumë

Fjala

Publikuar më 08/06/2014

A e dini se fjala më e vjetër në Anglisht është fjala “qytet”.

Më Shumë