Category

Histori

Shtëpia e luftës së shenjtë

Publikuar më 21/05/2015

A e din se…Në shekullin XVI, Beogradi, që nuk ishte qytet serb, është quajtur nga hungarezët Nandorfehervar e nga turqit Darul-Jihad (Shtëpia e luftës së shenjtë).

Më Shumë

Perandoria Bizantine

Publikuar më 21/05/2015

A e din se…Perandoria Bizantine zgjati saktësisht 1123 vjet dhe 18 ditë, nga 11 maji 330 deri më 29 maj 1453 vit kur u pushtua nga Perandoria Osmane.

Më Shumë

Çfarë mbeti në Siri?

Publikuar më 30/04/2015

A e din se… U bënë 4 vite që nga fillimi i luftës në Siri, në të cilën u shkaktuan dëmtime dhe shumë shkatërrime në shumicën e vendit. Miliona njerëz…

Më Shumë

Grupi Galleani

Publikuar më 26/04/2015

A e din se..Grupi i lidhur pas anarkistit italian Luigi Galleani, që emigroi në SHBA në fillim të viteve 1900. Ai mblodhi pas vetes një grup anarkistësh italianë dhe nisën…

Më Shumë

Guido von List society

Publikuar më 25/04/2015

A e din se..Përpara se nazistët të ngjiteshin në pushtet në Gjermani, në Austri ishte regjistruar tashmë një bashkëpunim i çuditshëm mes nacionalizimit racial, okultizmit dhe antisemitizmit. Një nga ideologët…

Më Shumë

“Skull and Bones”

Publikuar më 23/04/2015

A e din se…Urdhri i “Skull and Bones” është një shoqëri e Universitetit të Jeilit dhe fillimisht njihej si “Vëllazëria e Vdekjes”. Është një prej shoqërive sekrete studentore më të…

Më Shumë

Bosnja e Re

Publikuar më 22/04/2015

A e din se…Pas pushtimit të Austro-Hungarisë në vitin 1878, tensionet në Ballkan filluan të rriteshin jashtë mase, sidomos pasi një skuadër e zyrtarëve serbë të ushtrisë, e njohur si…

Më Shumë

The Secret Six

Publikuar më 21/04/2015

A e din se…Një nga shoqëritë sekrete më pak të njohura është ajo e Secret Six. Të gjithë e dimë se Al Capone u kap falë një dredhie: Një akuzë…

Më Shumë

Mustafa Qemal Ataturku

Publikuar më 18/04/2015

A e din se…Mustafa Qemal Ataturku . Themeluesi i Turqis Moderne. Lindur ne Selanik por nga nji babe Shqiptar dhe nji nane Shqiptare te Maqedonise …

Më Shumë