Category

Shkencë

Grupi Galleani

A e din se..Grupi i lidhur pas anarkistit italian Luigi Galleani, që emigroi në SHBA në fillim të viteve 1900. Ai mblodhi pas vetes një grup anarkistësh italianë dhe nisën…

Më Shumë

Guido von List society

A e din se..Përpara se nazistët të ngjiteshin në pushtet në Gjermani, në Austri ishte regjistruar tashmë një bashkëpunim i çuditshëm mes nacionalizimit racial, okultizmit dhe antisemitizmit. Një nga ideologët…

Më Shumë

“Skull and Bones”

A e din se…Urdhri i “Skull and Bones” është një shoqëri e Universitetit të Jeilit dhe fillimisht njihej si “Vëllazëria e Vdekjes”. Është një prej shoqërive sekrete studentore më të…

Më Shumë

Bosnja e Re

A e din se…Pas pushtimit të Austro-Hungarisë në vitin 1878, tensionet në Ballkan filluan të rriteshin jashtë mase, sidomos pasi një skuadër e zyrtarëve serbë të ushtrisë, e njohur si…

Më Shumë

The Secret Six

A e din se…Një nga shoqëritë sekrete më pak të njohura është ajo e Secret Six. Të gjithë e dimë se Al Capone u kap falë një dredhie: Një akuzë…

Më Shumë

Mustafa Qemal Ataturku

A e din se…Mustafa Qemal Ataturku . Themeluesi i Turqis Moderne. Lindur ne Selanik por nga nji babe Shqiptar dhe nji nane Shqiptare te Maqedonise …

Më Shumë

Kequshqyerja

A e din se…Kequshqyerja vjen nga mungesa e ushqimit deri tek obeziteti, mund të parandalohet me kosto relativisht të ulëta nëse punojmë mirë. Le të veprojmë shpejt për t’iu kundërvënë…

Më Shumë

Ezofagu

A e din se…Ezofagu është tubi i ushqimit që lidh gojën me stomakun. Muskujt rrethorë në fund të ezofagut hapen dhe mbyllen për të lejuar ushqimin të kalojë në stomak.

Më Shumë

Portreti i Mona Lizës

A e din se…500 vjet pasi ishte pikturuar portreti i Mona Lizës, akoma jemi në pritje të dimë se si u zbulua që në pikturën e famshme të Leonardo da…

Më Shumë