Category

Gjeografi

Guri në detin Galilee

A e din se…Një gur i madh u zbulua në detin “Galilee”, por shkencëtarët ende nuk e dinë se çfarë është dhe se kush e vendosi atje. Ai ka formën…

Më Shumë

Riad, Arabia Saudite

A e din se…Edhe pse jeta në kryeqytetin e Arabisë Saudite mund të duket e frikshme, për shkak të ligjeve të ashpra religjioze, sidomos për femrat, për të huajt gjërat…

Më Shumë

Xheda, Arabia Saudite

A e din se…Në këtë qytet të Arabisë Saudite, ku buka kushton 1.61 dollar amerikan dhe ku nafta kushton 0.13 dollar, gjërat janë shumë të volitshme. Nuk mund t’ua tregojmë…

Më Shumë

Panama Siti, Panama

A e din se…Në aspektin moral, jeta këtu është më e lirë sesa në Arabi dhe më e lirë ekonomikisht. Mund të hani kafjall për vetëm 0.40 dollar amerikan, ta…

Më Shumë

Bukuresht, Rumunia

A e din se…Edhe pse komunizmi e ka dëmtuar shumë këtë qytet, jeta aty mund të jetë e këndshme dhe e lirë. Çmimi mesatar i një shishe me verë është…

Më Shumë

Katmandu, Nepal

A e din se…Jeta në këtë vend është shumë interesante. Në vitin 2007 Nepali u bë republikë. Që nga ajo kohë ky vend është duke luftuar për ta mundur varfërinë.…

Më Shumë

Nju Delhi, Indi

A e din se…Ushqimet lokale janë tepër të lira. Sistemi i metrosë këtu funksionon mirë, duke e lehtësuar në një masë të madhe lëvizjen. Këtu janë edhe disa nga lokalitetet…

Më Shumë