Category

Ekonomi

Ngjyra e përdorur në dollar

Publikuar më 03/04/2015

A e din se… Ngjyra e përdorur për paratë amerikane është e zbulueshme, magnetike dhe ndryshon ngjyrë – të gjitha këto në mënyrë për të parandaluar falsifikimin.

Më Shumë

Kartëmonedhat e dollarëve

Publikuar më 31/10/2013

A e din se Për të gjithë ata që mendojnë se kartëmonedhat e dollarëve përbehen nga letra, e kanë gabim. 25 për qind e tyre është prej liri dhe 75…

Më Shumë

Paraja më me vlerë në botë

Publikuar më 30/10/2013

A e din se paraja më me vlerë në botë është monedha prej floriri 20 dollarëshe e vitit 1933 “Double Eagle”. Të njëjtin vit presidenti Roosevelt vendosi që të gjitha…

Më Shumë

Paraja më me vlerë në botë

Publikuar më 30/10/2013

A e din se paraja më me vlerë në botë është monedha prej floriri 20 dollarëshe e vitit 1933 “Double Eagle”. Të njëjtin vit presidenti Roosevelt vendosi që të gjitha…

Më Shumë

Mikrofinancier Muhammad Yunus

Publikuar më 30/06/2012

A e din se…? Marrës i çmimit “Nobel” për paqen, Yunus është themeluesi i “Grameen Bank” dhe një pionier në fushën e mikrofinancës. Ai botoi “Pagëzimet” në numrin janar-shkurt në…

Më Shumë

Zyrih qyteti më luksoz

Publikuar më 29/06/2012

A e din se…?Zyrih është qendër më e rëndësishme financiare, një qytet më luksoz dhe ku njerëzit kanë paga më të larta, Zyrihu gjithsesi ka hotele lehtësisht më të lira…

Më Shumë